Tietosuojaseloste

Keitä olemme

Verkkosivustomme osoite on http://www.foorumix.fi.

Sivusto toimii Foorumix- ja Työpeili-hankkeiden (SAMK, ESR) yhteisenä alustana, johon kootaan hankkeiden toimintaa tukevaa sisältöä (mm. materiaalit, tiedottaminen, näkyvyys ja hankehenkilöstön yhteystiedot).

Suojelemme henkilötietojasi yhdessä

Voit kysyä hanketoimintaa koskevista tietosuojakäytännöistämme
(esim. tietojen keräämisestä, säilyttämisestä tai tarkistus- ja poistamismahdollisuudesta) projektipäälliköltä: Kaarina Latostenmaa, kaarina.latostenmaa@samk.fi tai hankerekisteristä vastaavalta yhteyshenkilöltä: Pirjo Tuomi, pirjo.tuomi@samk.fi.

Rekisterin pitäjänä toimii Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK), jossa on nimetty tietosuojavastaava. Voit olla yhteydessä tietosuojavastaavaan kaikissa henkilötietojasi koskevissa asioissa: tietosuojavastaava@samk.fi

Lisää SAMKin tietosuojakäytännöistä sivulta https://www.samk.fi/tietoa-meista/tietosuoja/. Sivuilta löytyy lisäksi hankerekisteri, jossa kerrotaan hanketoimintaan liittyvästä henkilötietojen käsittelystä. Sivulta on luettavissa myös eri toimijoita koskevat tietosuojaselosteet sekä rekisteröidyn oikeudet, joihin sisältyy myös mahdollisuus tietosuojaa koskevan tarkastuspyynnön tekemiseen. Jos epäilet sivuun kohdistuneen tietomurron, ole yhteydessä SAMKin tietosuojavastaavaan tietosuojavastaava@samk.fi.

Mitä henkilötietoa keräämme ja miksi

Kävijätilastot 

Sivuston kävijöistä ei kerätä henkilötietoja, mutta sivustolle ja sen eri sivuihin toteutetut vierailut tallentuvat kävijätilastoihin. Tilastoihin tallentuu myös sivustolla olevien linkkien avaamiset sekä se, mitä kautta sivustolle on tultu (esim. Google, Facebook tai kolmannen osapuolen verkkosivu). Kävijätilastoja ei luovuteta ulkopuoliseen käyttöön, vaan sitä hyödynnetään osana hankkeisiin sisältyvää projektihallinnointia, markkinoinnin suunnittelua ja näkyvyyden seurantaa. Tilastoista ei voida tunnistaa (identifioida) yksittäisiä kävijöitä.

Media 

Hankkeiden tapahtumissa otetaan valokuvia toteuttamamme toiminnan taltioimiseksi. Julkaisemme tapahtumissa otettuja kuvia myös sivustolla ja hankkeiden Facebook-sivulla. Jos et halua esiintyä kuvissa tai et halua kuviesi näkyvän sivustollamme tai muussa viestinnässämme (mm. julkaisut, Facebook-sivu), kerro siitä heti kuvaustilanteessa tai mahdollisimman pian asian huomattuasi. Jos julkaisemme kuvasi, kysymme siitä erikseen luvan. Poistamme kuvasi sitä pyytäessäsi.


Facebook-sivu

Hankkeiden Facebook-sivu on Työpeili & Foorumix: vertaistukea, työkykyjohtamista, ryhmäyrityspalveluja. Sivua käytetään hankkeiden tapahtumien markkinointiin ja näkyvyyden edistämiseen. Lähetä viesti -toiminto mahdollistaa sivulla yhteydenoton hanketoimijoihin. Sivu kerää kävijöistä, sivusta tykänneistä, sivua seuraavista ja julakisujen nähneistä kävijätilastoa.

Tilastot erittelevät mm. sivun näyttökertojen, sivutykkäysten ja julkaisun kattavuuden lukumäärät. Facebook-sivun ja yksittäisten julkaisujen markkinointia voidaan kohdentaa sivun tallentamien kävijätilastojen (esim. ikä, sukupuoli, maantieteellinen sijainti) perusteella. Sivun keräämää tilastotietoa ei luovuteta ulkopuolisille tahoille. Sivusta tykänneiden ja sivua seuraavien henkilötiedot (nimi ja henkilökohtainen facebook-profiili) on sivulla julkisesti nähtävissä. Yksittäinen henkilö voi milloin tahansa lopettamalla sivun tykkäämisen tai seuraamisen, jolloin hänen nimensä poistuu listasta.

Tapahtumat 

Foorumix- ja Työpeili-hankkeiden yhteydessä järjestetään tilaisuuksia, joihin osallistuneista kerätään Euroopan sosiaalirahaston (ESR) edellyttämiä henkilötietoja tähän tarkoitetuilla lomakkeilla. Kerättyjä henkilötietoja käytetään hankkeiden tiedottamista ja projektihallinnointia varten. Asiassa toimitaan henkilötietolain (523/1999) 10 ja 24 § ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaisesti. Toimimme myös emo-organisaatiomme, Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK), sekä rahoittajamme edustajan, Keski-Suomen ELY-keskuksen, kautta tulevien ESR-hankkeita koskevien ohjeiden perusteella. Tapahtumissa kerättyjä henkilötietoja ei luovuteta ulkopuoliselle taholle.


Ilmoittautuminen

Tapahtumiin ilmoittautuminen toteutetaan sähköisellä e-lomakkeella, jossa kerätään ilmoittautuneesta henkilötietoja (nimi, organisaatio, puhelinnumero, sähköposti). Henkilötietoja käytetään tapahtuman järjestämisessä ja tapahtumasta tiedottamisessa. Lomakkeella kerätään tieto mahdollisesta erityisruokavaliosta. Tätä tietoa käytetään ainoastaan tapahtumien tarjoiluja järjestettäessä. Lomakkeella kysytään lupa henkilötietojen käyttämiseen myös muuhun jatkossa toteutettavaan hanketiedotukseen.


Evästeet 

Sivulla vierailut keräävät evästeitä (cookies). Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, joita vierailemasi sivustot tallentavat käyttämällesi tietokoneelle tai päätelaitteelle. Käydessäsi myöhemmin samalla sivustolla ne kertovat, että olet palannut. Evästeet siis auttavat tunnistamaan selaimen käyttäjän.

Sivustolla ei ole käytössä sellaisia toimintoja, jotka edellyttävät henkilötietojen luovuttamista, kuten sivustolle kirjautumista tai kommentointia. Sivusto saattaa hyväksyä kolmannen osapuolen lähettämiä evästeitä. Esimerkiksi Facebookin tai Googlen mainoksia sisältävät sivustot saattavat lähettää tietokoneellesi evästeitä käynnin aikana. Näistä evästeistä vastaavat kolmannen osapuolen toimijat ja ilmoittavat evästekäytännöistään omilla sivuillaan.

Verkkoselaimen asetuksia muuttamalla voit päättää, haluatko sallia evästeiden toiminnan. Voit estää selaintasi käyttämästä evästeitä, poistaa jo tallennetut evästeet ja pyytää selaimeltasi ilmoituksen uusista evästeistä.

Muilta sivustoilta upotettu sisältö

Sivuston artikkelit voivat sisältää muilta sivuilta upotettua sisältöä (esim. videoita, linkkejä, kuvia ja artikkeleita). Toisilta sivustoilta tuodun upotetun sisällön avaaminen on verrattavissa siihen, että vierailija itse kävisi kolmannen osapuolen sivustolla. Upotetun sisällön avaamisesta jää aina jälki (laskennallinen kävijätilasto) kolmannen osapuolen ylläpitämän sivuston tilastoihin.

Toisilta sivustoilta tuodun sisällön avaaminen voi kerätä tietoa sinusta, käyttää evästeitä, upottaa kolmannen osapuolen seurantaevästeitä ja monitoroida vuorovaikutustasi upotetun sisällön kanssa, mukaan lukien vuorovaikutuksen seuranta, jos ja kun olet kirjautunut käyttäjänä sivustolle.

Analytiikka

Käytämme sivustolla Jetpack-sovellusta, jonka toimintaan sisältyvät kävijöiden määrän laskeminen ja sivustoa koskevien päivitysten tekeminen. Sivustolla on käytössä Akismet-roskapostisuodatus. Sovellukset eivät kerää kävijöistä henkilötietoja.

Miten toimimme tietomurron tapahtuessa

SAMKilla on toimintatapa tietomurtotilanteisiin. Epäillessäsi sivun kohdanneen tietomurron, voit olla yhteydessä tietosuojavastaavaan tietosuojavastaava@samk.fi.