Johtajuus – Kirkas suunta ja ihmisten voima

      Kommentit pois päältä artikkelissa Johtajuus – Kirkas suunta ja ihmisten voima

Tällä otsikolla kirjan kirjoittanut Matti Alahuhta on Suomen menestyneimpiä ja arvostetuimpia yritysjohtajia. Ennen Koneen toimitusjohtajuutta (2005-) hän oli mm. Nokian Dream Teamin jäsen. Kirjan julkaisutilaisuudessa 6.10. 2015 Alahuhta korosti ihmisten merkityksen yrityksen suurimpana voimavarana.

– Jos te tai kirjan lukijat muistatte tästä kirjasta vain yhden asian, toivon että se liittyisi ihmisten kehittämisen tärkeyteen, hän sanoi.

Alahuhdan mukaan ihmisten kehittäminen on erityisen tärkeää vaikeina aikoina.

– Se lisää ihmisten uskoa niin itseensä kuin yritykseen. Se vie yritystä eteenpäin. Koneessa varauduimme maailmanlaajuiseen lamaan (2008) lisäten tietoisesti panostuksia henkilöstön kehittämiseen. Se osoittautui erinomaiseksi ratkaisuksi. Tapa antaa vaikeimmille kysymyksille aikaa aina ensin, on myös kannattava päätös.

Alahuhdan mukaan kulttuurin ja henkilöstön kehittäminen ja luova, vaativa, mutta kannustava ja reilu ihmisten johtaminen luovat pohjan hyvälle vireelle. Virettäkin tulee kuitenkin johtaa. Sitä voi johtaa antamalla palautteen selkeästi, kannustamalla ja haastamalla parempiin suorituksiin.

Helsinki 6.10.2015 Matti Alahuhdan johtamiskirjan julkistustilaisuus /Iltasanomat http://www.iltasanomat.fi/tyoelama/art-1444094896419.html