Tiet vie Kantaan

      Kommentit pois päältä artikkelissa Tiet vie Kantaan

Erään asiakastietojärjestelmän Kanta-kouluttaja Meri: ”Varmaan noin 90 % sanoo, ettei Kantaan meno yhteisen prosessin jälkeen ollutkaan niin vaikeaa kun etukäteen luuli.”

Kanta on todennäköisesti vaatimuksena 1.1.2021 alkaen. Silloin on hyvä, että olisi jo vähän käyttökuukausia takana. Liittymiseen tarvitaan Kanta-yhteensopiva asiakaskirjausjärjestelmä.
Alkaako kiinnostaa? Nyt ehdotankin jompaa kumpaa näistä:

Pikkutie (n.1,5v):
– Mieti asiaa
– Hanki Kanta-yhteensopiva asiakaskirjausjärjestelmä
– Käytä sitä jonkin aikaa
– Osallistu asiakaskirjausjärjestelmän ylläpitäjän tarjonnassa olevaan Kanta-koulutukseen
– Opettele käyttämään ennen kuin tarttee

Pikakaista ( n. 0,5 -1 v):
– Hanki Kanta-yhteensopiva asiakaskirjausjärjestelmä tai jos sinulla on jo tämä, oikaiset puoli vuotta
– Osallistu sen ylläpitäjän tarjonnassa olevaan Kanta-koulutukseen (esim. Diarium-järjestelmällä on ollut alle 5 henkilön yrityksille Äkkilähtö Kantaan-koulutus)
– Siitä vaan täyteen käyttöön

Hyvä asiakasjärjestelmä on helppokäyttöinen, edullinen ja juuri sinun toimialaasi sopiva ja sovitettavissa. Palveluntarjoajat kertovat mielellään lisää (esim. Joel Kettunen 050 5169 775).

Hyvän asiakasjärjestelmän kautta käy kätevästi mm. ajanvaraus, tietosuoja, tiedonvaihtosopiminen, tapahtumakirjaukset, kantasiirrot, laskutus ym. Se myös lisää uskottavuutta palveluiden käyttäjien ja niiden maksajien suuntaan.

Tämä on jo nyt lakisääteinen Kela-kilpailutusten kohdalla ja miten sote-uudistus eteneekin, sähköiseen suuntaan ollaan etenemässä.

Vertaisryhmissä tästäkin on hyvä jutella. Ja mikä sen parempi, kuin edetä yhdessä!